vineri, 21 octombrie 2011

Nicolae Tudor (n.1941), poet, eseist, profesor

    Nicolae Tudor s-a nascut in 1941, octombrie 5, in satul Cojasca,judetul Dambovita, intr-o familie traditionala romaneasca de intelectuali crestini ortodocsi, familie ridicata din randul taranimii.Bunicul-Ion Tudor- fusese functionar la Domeniile Coroanei si se jertfise eroic in Razboiul de Reintegrare a Neamului (1917); bunica -Dobrita- era o adevarata cunoscatoare a credintelor si eresurilor populare; tatal -Gheorghe- un om deosebit, iubitor de frumos si cititor pasionat; iar mama -Florica-  o fiinta delicata si sensibila, buna cunoscatoare a sufletlui si a firii umane.
     Urmeaza scoala primara in orasul natal, dupa care isi continua studiile la Bucuresti.Este Licentiat al Facultatii de Litere-Universitatea din Bucuresti(1964), Profesor in diferite scoli si licee ( Scoala Generala Ciuperceni/Videle Liceul Ind. Usoara). Din 1972, este profesor gradul I  la Liceul nr. 43, devenit  "Liceul de Matematica-Fizica nr. 3" din Bucuresti (azi, "Alexandru Ioan Cuza"); Liceul Teoretic "C.A. Rosetti"
     Se casatoreste cu Margareta, profesoara de matematica, mare iubitoare  de arta, suflet dedicat si frumos, si are un fiu, Mihai (n. 1971) si o nepotica, Maria (n. 2001)
     Colaboreaza, incepand cu  1969,  la diferite publicatii de cultura: "Iasul literar", "Cronica", "Convorbiri literare", "Romania literara", "Tricolorul", "Romania Mare", "Politia romana", "Luceafarul", "Altfel", "Paradox", "Literatorul".
     Este membru al Uniunii Scriitorilor din Romania, sectia poezie.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu